Een mooie dag voor Thrianta 2!

Zaterdag 25 mei beloofde een mooie dag te worden. En dan niet alleen dat het zonnetje zou kunnen gaan schijnen en er een lekkere temperatuur afgelezen kon worden van de thermometer. Bij winst in en tegen Lemmer zou Thrianta 2 twee wedstrijden voor het einde van het seizoen het kampioenschap al binnen kunnen halen.

Hoe het zover heeft kunnen komen vraagt u zich af? Doordat wij nog geen wedstrijd hebben verloren deze competitie (6x winst, 1x gelijk) en de concurrentie wel punten heeft laten liggen. Wij begonnen de tweede helft van de competitie tegen concurrent De Parabool, in Groningen, met een 9-9 gelijkspel en wonnen de thuiswedstrijd (waarin bijna alles lukte) tegen een andere Groningse ploeg ROG met duidelijke cijfers: 24-12

Er werd voorafgaand aan de wedstrijd tegen Lemmer al gesproken over een eventueel feestje en wanneer die plaats zou moeten vinden. En of er alvast wat (B)iertjes (V)oor (O)nderweg moesten worden gehaald (en ja voor de dames uiteraard wijn i.p.v. bier ;-)). Maar er werd besloten toch eerst maar het belangrijkste te doen, voordat we naar de supermarkt zouden gaan: Een wedstrijd korfballen en winnen!

We begonnen de wedstrijd met de volgende acht mensen aan de wedstrijd: Jari, Marrick, Sharon, Mirjam (verdediging) en Bertran, Mark, Mariska en Lisanne (aanval). De bank was goed gevuld: Julian, Ilse, Romy en Thanee. Onze coach was Jan (door een bedrijfsongevalletje afgelopen week helaas geen speler, maar gelukkig wel coach) en we hadden ook nog publiek ingevlogen: Nick en Peter.

Ondanks een goede voorbereiding ontbrak het in het begin van de wedstrijd aan scherpte, een aantal aanvallen achter elkaar draaiden de ballen op allerlei manieren uit de korf. Gelukkig voor ons vielen ze ook niet aan de kant van Lemmer en nadat iedereen in het aanvalsvak een poging had gedaan was het Mariska die de score opende met een afstandsschot. Hierna was het de volgende aanval gelijk weer raak voor haar (0-2). Ook Lemmer wist de korf te  vinden en ook zei scoorden 2 maal kort achter elkaar. Hierna begonnen de aanvallen beter te draaien en wist het vooral het eerste verdedigingsvak de boel goed dicht te houden, zodat er via goaltjes van Lisanne, Mark (2x), Jari (2x), Bertran en Mirjam gerust werd met een stand van 6-9.

Deze stand betekende nog niet zoveel, Lemmer had ook nog een kans op het kampioenschap en zal daar dan ook alles aan willen doen, en 3 doelpunten is nog wel te overbruggen. Na de rust bleek echter wel dat er al veel energie was verspeeld in de eerste helft, bij beide ploegen. De aanvallen verliepen minder vlekkeloos en ook verdedigend haperde het soms wat. Maar gelukkig voor ons konden we via een wegtrekballetje  van Marrick de score gelijk na rust uitbreiden naar 4 punten verschil. En werd er tot 9-13 om en om gescoord (Lisanne, Sharon en Bertran). Het leek erop dat Lemmer zich er bij neer had gelegd en hierna werd er zowel door ons als Lemmer nog 2 keer gescoord (Jari en Bertran). Ook werd er nog wat vers bloed binnen de lijnen gebracht en kwamen alle wissels het veld in voor de moegestreden Bertran, Mariska, Lisanne en Sharon. De stand veranderde echter niet meer en bij het laatste fluitsignaal stond er dan ook een eindstand te lezen van 11-15. WINST! En winst betekende KAMPIOEN!!!

Dit kampioenschap werd uiteraard al gevierd in Lemmer met de nodige biertjes en wijntjes (en wat zijn we blij met de 0,0 versies van hiervoor genoemde dranken voor degene die moesten rijden) en ging nog (een tijdje) door in de kantine in Hoogeveen.

Een feest zal er ook nog komen, wanneer die is zal nog wel worden gecommuniceerd.

En we zouden het bijna vergeten, maar er moeten ook nog twee wedstrijden worden gespeeld. En wel de uitwedstrijd op 1 juni tegen Lintje. En op 8 juni staat er nog een thuiswedstrijd op het programma tegen hekkensluiter Ritola. Wellicht tot dan! Proost!

Op 25 mei
 om 14:00
Kv Lemmer 2

Door mark Kikkert - 26 mei, 2019
Poule 2e klasse 2C
2. DWA/Argo 1
3. De Granaet 1
4. Harich 1
5. Oerterp/VKC 1
6. Kv Hoogkerk 1
7. Noordenveld 1
8. Rood-Wit 1
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.