0528 278 252 Terpweg 3, 7902 NW Hoogeveen
Thrianta 2 begint goed aan 2e helft van veldseizoen.

Thrianta 2 begint goed aan 2e helft van veldseizoen.

 

De eerste wedstrijd van de tweede helft van het veldseizoen is weer een goede reden om de draad op te pakken om een verslag te schrijven. En helemaal wanneer het een goed begin is.

 

Maar voordat we overgaan tot deze wedstrijd (Thrianta 2 - Heerenveen 5) nog even een korte samenvatting van wat er allemaal is gebeurd in de tijd tussen het laatste verslag en deze. Het laatste verslag dateert alweer van 3 december 2017. Dat was toen de eerste nederlaag in de zaal, thuis tegen It Fean, nadat we 3 wedstrijden op rij hadden gewonnen.  Dit was helaas niet de laatste nederlaag, maar dat zullen jullie begrijpen. Want anders hadden jullie vast wel vaker een verslag van ons kunnen lezen ;-). Alhoewel, ondergetekende is in de tussentijd ook verhuisd en daardoor lag de prioriteit op een of andere manier toch ergens anders. Maar hij heeft niet echt het idee dat er andere teamgenoten zijn die de pen in de hand nemen. Misschien als er meer was gewonnen, wand na de nederlaag  thuis tegen It Fean werd er (soms verdiend, soms onnodig) ook verloren van ROG (2x), Hoogkerk, DTS (2x), Ritola en wederom It Fean. Tussendoor werden er ook nog wel wat punten gesprokkeld met winst op Quick en Hoogkerk en een gelijkspel tegen Lintjo. Dit bij elkaar opgeteld leverde een vijfde plek met 11 punten en een doelsaldo van 194 voor en 211 tegen. Volgend zaalseizoen maar een gooi doen naar top 3 plek en wie weet…

 

Tijdens uitwedstrijden kwam het af en toe voor dat er wat mensen iets later aankwamen dan de meerderheid van het team. Dit omdat deze mensen dan als reserve mee gingen met het 1e. Dit ging eigenlijk altijd wel goed, omdat er genoeg tijd tussen zat of dat er al 4 mannen en 4 vrouwen aanwezig waren, zodat er gewoon gestart kon worden. Alleen de laatste wedstrijd was het iets anders… Het 1e moest uit in Kollum en wij zouden een half uur na het laatste fluitsignaal in Kollum, moeten beginnen in Surhuisterveen, met iets meer dan 10 minuten rijden was het krap, maar te doen. Lang verhaal kort, slechts 5 minuten voor het begin van de wedstrijd kwamen de laatste drie mensen binnenrennen, Romy, Sharon en Mark. Dit is normaal niet erg, maar we waren maar met z’n achten, dus we waren wel enigszins nodig zeg maar. Wat zullen de tegenstanders (de kampioen, DTS) raar hebben gekeken, dat we met 5 mensen aan het inschieten waren, haha. Een serieuze voorbereiding van de laatste wedstrijd. Maar ondanks, of misschien wel dankzij, deze niet optimale voorbereiding was het een lekkere wedstrijd van onze kant en konden we in het begin zelfs lekker mee scoren.  Met uiteindelijk een 19-13 eindstand (met o.a. scores van die 3 laatkomers) sloten we ondanks het verlies het zaalseizoen toch met een goed gevoel af. Genoeg om met vertrouwen het seizoen op het veld te hervatten. Tot zover de korte samenvatting.

 

Dan nu de wedstrijd waar het dan eigenlijk over zou moeten gaan, de achtste van dit seizoen. De enige 2 punten die we hadden behaald, behaalden we in onze laatste wedstrijd voor het hierboven kort samengevatte zaalseizoen. Dat was zo’n goede wedstrijd van ons, dat de tegenstander zich afvroeg of we misschien met een ander team waren op komen draven. Aangezien we met 0 punten onderaan stonden en zij stonden zelf tweede. Dit was uiteraard niet zo, maar alles viel in die wedstrijd gewoon op z’n plek. We waren er natuurlijk op gebrand te beginnen, zoals we voor de zaal waren geëindigd: met winst! Daar was Heerenveen, onze tegenstander van vandaag, een goed slachtoffer voor. Uit hadden we één van onze slechtste wedstrijden gespeeld. We hadden dus iets recht te zetten. Bij één van ons op de bank was die avond de honger naar droge worst groter was dan de honger naar winst. Gelukkig zat ze toen nog niet bij de wedstrijdselectie :-). Misschien verloren we ook omdat dit een doordeweekse wedstrijd was. Alhoewel, de doordeweekse wedstrijd in de beker, tegen SIM… .. We dwalen weer af, de wedstrijd:

 

We begonnen de wedstrijd met de volgende opstelling: in de aanval Romy, Ilse, Jan en Jari en in de verdediging Sharon, Rachel, Nick en Marrick. En we hadden een goed bezette bank met Mirjam, Jill, Tom en ik (Mark) en uiteraard coach/trainert Alwin. De wedstrijd begon aan beide kanten wat slordig, het is toch wel weer even wennen gras als ondergrond. Ook was het even zoeken naar de korf, maar de eerste scores waren gelukkig van ons en via Jan (2x), Sharon en Romy kwamen we op een 4-1 voorsprong. Hierna was het Heerenveen die het vizier op scherp had gezet en met 4 scores op rij kwamen ze zelfs op 4-5. Vlak voor rust maakten Jan en Marrick nog een doelpunt en hierdoor gingen we met een stand van 6-5 richting de thee.

 

Ondergetekende was er niet bij in de rust, maar ik kan me voorstellen dat de coach/trainert heeft gezegd dat we vooral door moesten gaan waar we mee bezig waren, het ging namelijk best lekker. En dat we maar weer moesten beginnen met scoren, net als in het begin van de wedstrijd. Oh en dat er gewisseld zou worden, Tom zou in veld komen voor Nick.

 

En zo geschiedde, de eerste punten waren voor ons, en weer waren het Jan (2x), Sharon en Romy die de eerste vier doelpunten maakten. Hier tegenover stonden 2 doelpunten van Heerenveen: 10-7. Drie punten is een mooie marge, maar met die 4 tegendoelpunten op rij in de eerste helft in ons achterhoofd, was het zaak om de marge te vergroten. Kansen hiervoor waren er genoeg. Alleen kwam Heerenveen nog iets dichterbij 10-8. Toen was het genoeg en via Rachel en Mirjam, die door voor Ilse binnen de lijnen was gekomen, werd de marge 4, wat toch iets lekkerder spelen is. En wat nog lekkerder spelen is, is dat wanneer de tegenstander scoort en denkt er nog wat van te kunnen maken er ook gelijk door ons gescoord werd. En zo kwamen we via scores van Mark (die Jari verving), Tom, Mirjam en Rachel op een 16-11 voorsprong en was het eigenlijk wel gespeeld. En in een heerlijk voorjaarszonnetje werd de wedstrijd uitgespeeld, Mark (ondergetekende) tekende voor Thrianta 2 met een mooi afstandschot voor het 17e en laatste doelpunt van de wedstrijd. Een mooi aantal voor de eerste wedstrijd op het veld. En maakte ook Heerenveen er nog 1tje, zodat er een 17-14 eindstand op het scorebord kwam te staan.

 

Zo hebben we ons aantal punten verdubbeld en is de weg naar boven ingeslagen! Deze start geeft goede moed voor de rest van de competitie. Volgend weekend is een vrij weekend, en over twee weken word de uitwedstrijd gespeeld in Bolsward tegen Westergo. 21 april is er dan weer een thuiswedstrijd om 14:00 tegen Quick ’21 die op dit moment ook 4 punten heeft. We hopen op mooi weer en veel publiek, tot dan!

 

Ps. In het zaalseizoen is trouwens ook Flip geboren. Flip gaat na elke wedstrijd met iemand anders mee naar huis en diegene mag daar dan tot de volgende wedstrijd voor zorgen. Ilse was de eerste die dit veldseizoen voor Flip mag zorgen en mag daar zelfs twee weken van genieten. Tot 14 april Flip!

   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door mark kikkert - 02 april, 2018
Volgende wedstrijd
It Fean/Boelenslaan 1
19 jan
18:30
vs
Thrianta 1
Thrianta 1
26 jan
15:35
vs
NQL 1
TFS 1
02 feb
20:20
vs
Thrianta 1
Thrianta 1
09 feb
17:30
vs
Stadskanaal 74 1
VZK/Donkerbroek 1
02 mrt
20:15
vs
Thrianta 1
Thrianta 1
09 mrt
16:30
vs
Kv Dio 1
WWC 1
16 mrt
17:20
vs
Thrianta 1
Thrianta 1
23 mrt
17:45
vs
It Fean/Boelenslaan 1
NQL 1
30 mrt
20:20
vs
Thrianta 1
Poule 3C
Team
W
G
V
PNT
1. Kv Dio 1
5
0
0
10
2. VZK/Donkerbroek 1
3
0
2
6
3. TFS 1
3
0
2
6
4. Thrianta 1
3
0
2
6
5. It Fean/Boelenslaan 1
1
1
3
3
6. NQL 1
1
1
2
3
7. WWC 1
1
0
2
2
8. Stadskanaal 74 1
0
0
4
0
Hoofdsponsor