0528 278 252 Terpweg 3, 7902 NW Hoogeveen
Thrianta 2 op 1

Thrianta 2 op 1

 

Ja, we vallen maar gelijk met de deur in huis. Na 7 wedstrijden op het veld staat Thrianta 2 op 1! Waarom zijn er dan nog geen verslagen te lezen geweest hoor ik u vragen. Vorig seizoen kwam er toch met enige regelmaat een verslag langs. En na alleen een verliespartij in de eerste wedstrijd, was er toch aanleiding genoeg om één of meerdere verslagen te schrijven. Nou daar zijn twee redenen voor: 1; niemand bij Thrianta 2 zit te wachten op het schrijven van een verslag, op één iemand na. 2; die iemand was er slechts drie van de zeven wedstrijden bij. En waarom die er niet bij was is eigenlijk een verhaal op zich.

 

Laten we daar dan maar eens mee beginnen. Ik zal er een kleine samenvatting van maken:

Die iemand ben ik, Mark (a.k.a. Big Daddy), en ik ben op 26 augustus vader geworden van een dochter. Dat op zich is natuurlijk geen reden om er vanaf het begin van de competitie niet bij te zijn. Ware het niet dat mijn dochter al voor de geboorte een eigen willetje heeft en, hoe klein ook, een groot avonturier is. Ze is namelijk geboren in Frankrijk, Auxerre om precies te zijn. En dit was zeer onverwacht voor papa en mama. Die waren namelijk op de terugweg naar huis, na een heerlijke week vakantie met familie aan de Middellandse zee. En de kleine meid had pas op 6 oktober de wereld moeten bekijken. Als ze nog zo’n 4 à 5 uur gewacht had was ze in Nederland ter wereld gekomen, maar blijkbaar vond ze het in Frankrijk wel leuk en wilde ze nog niet naar Nederland. Gelukkig voor papa en mama kwam ze wel gezond en in het ziekenhuis, ter wereld. Maar omdat ze 6 weken te vroeg is geboren, moest ze wel opgenomen worden op de afdeling Neonatologie van het Centre Hospitalier d´Auxerre. Hier heeft ze twee weken gelegen, voordat we onze reis voort konden zetten naar Nederland. Mama en dochter in de ambulance en papa er alleen in de auto achteraan. Op 10 september kwamen we aan in het ziekenhuis in Hoogeveen. Nadat het kleine meisje hier gecontroleerd werd alsof ze pasgeboren was, kwam er helaas toch nog een complicatie aan het licht. Daarom vertrokken we op 13 september naar het UMC in Groningen, het derde ziekenhuis in drie weken tijd. Hier heeft ze uiteindelijk nog 4 weken behandelingen ondergaan, voordat ze eindelijk werd ontslagen en definitief naar huis mocht. Nu moet ze alleen nog wel elke week 1 dag voor controle naar het UMCG. Maar ondanks de wat slechte en vroege start doet de kleine meid het supergoed! Misschien is het als laatste ook goed en leuk om te vermelden dat we het hier hebben over het jongste lid van de club: Lisa Kikkert.

 

Maar nu terug naar waarom we eigenlijk met dit verslag begonnen zijn: de goede prestaties van het 2e team van Thrianta. Nu hebben jullie inmiddels begrepen dat de schrijver van dit verslag maar een paar wedstrijden aanwezig is geweest, dus zal ik ook alleen over deze wedstrijden schrijven. De eerste wedstrijd dat ik aan mocht treden was tegen Ritola 4 in Zuidlaren. Eigenlijk zou ik alleen even komen kijken, maar omdat er maar 4 heren aanwezig konden zijn, werd de sporttas toch maar ingepakt en in de auto gelegd. Voor het geval dat.. Dit zouden de eerste balcontacten van het seizoen worden. En het was de eerste keer dat ik mijn teamgenoten kon begroeten sinds het avontuur in Frankrijk. Het was voor een ieder een warm weerzien :-).

Tot deze wedstrijd werd er 1 keer verloren (Hellas ’63 uit 19-7) en 1 keer gewonnen (Parabool 6 thuis, 15-9). De eerste wedstrijd van mij was ook een bijzondere voor nog 3 mensen. Het was de debuutwedstrijd van onze nieuwe aanwinst Harold Posthuma en vanwege wat personele te korten bij de dames, waren er ook 2 dames van de B’s aanwezig: Amber en Merel.

 

Misschien is het ook wel even goed om te vermelden dat we, nadat Alwin vorig jaar afscheid nam, sinds dit seizoen niet één maar twee nieuwe coaches hebben, te weten: Maurice Rousseau en Anrico Scholten. En ook nog een nieuwe trainer: Bastiaan ten Buur.

 

Over de wedstrijd zelf tegen Ritola moeten we misschien verder niet teveel woorden vuil maken. Behalve dan dat het een zwaarbevochten overwinning werd: 12-14, dat de prille vader zijn invalbeurt mocht maken in de tweede helft en dat Amber haar debuut in de selectie mocht vieren met een doelpunt!

 

De week na deze zwaar bevochten zege stond er wederom een uitwedstrijd op het programma, dit keer in Groningen tegen ROG. Bij deze wedstrijd was ik niet aanwezig, want in tegenstelling tot de rest van de week was ik eens niet in Groningen (lees UMCG) te vinden, maar thuis. Lisa mocht namelijk met weekendverlof. En van die eerste dagen in huis met mijn gezinnetje wilde ik natuurlijk volop genieten :-). Aan de eindstand te zien, 9-11, was ook dit weer een zwaarbevochten overwinning. Maar de week ervoor werd al door Anrico aangegeven dat dit belangrijke wedstrijden zouden zijn. En, dat als we deze zouden omzetten naar winst we ons serieus zouden kunnen richten op de bovenste plaatsen van de ranglijst. Zwaarbevochten, en dus belangrijke overwinningen.

 

Ook de volgende wedstrijd was ik er niet bij. En dit was misschien nog wel de belangrijkste tot dan toe, met als tegenstander Lemmer. Lemmer had tot dan toe namelijk nog niet verloren en dit zou dus een wedstrijd worden om de koppositie. In de eerste helft stond de spanning er waarschijnlijk goed op, want er werd gerust met een 12-13 achterstand. Maar na rust werd deze achterstand omgedraaid naar een voorsprong en werd er uiteindelijk 24! keer gescoord door de Thrianta en 19 keer door Lemmer. Wat dus betekend dat de koppositie bereikt is en nu gedeeld wordt met Lemmer.

 

Op 13 oktober stond de wedstrijd tegen Lintjo op het programma, na deze wedstrijd zouden we alle tegenstanders 1 keer hebben getroffen en kon dus de balans worden opgemaakt. Voor deze wedstrijd had ik weer eens mijn tas ingepakt. En niet alleen omdat we weer een wedstrijdje gingen spelen. Nee, er werd ook een teamfoto gemaakt. We hebben namelijk niet alleen een nieuwe speler, twee nieuwe coaches, maar ook een nieuwe sponsor, voor de komende drie seizoenen: Café De Pastoor ‘Meer dan borrelen alleen’.

 

Café De Pastoor is al meer dan 10 jaar een begrip in Hoogeveen. Een gezellig café waar jong en oud zich thuis voelt en waar kwaliteit boven aan staat. Evalien Schoemaker is sinds 2014 de eigenaresse van het café. Het café is iedere dag geopend en is gevestigd aan de Hoofdstraat 45 in Hoogeveen.

 

Maar nu de wedstrijd tegen Lintjo. Ook deze wedstrijd werd in winst omgezet en valt eigenlijk wederom het best te omschrijven als zwaarbevochten. Maar ja, ik win liever lelijke wedstrijden dan dat ik mooie wedstrijden verlies. Zo ga je die mooie wedstrijden die je om gaat zetten in winst nog meer waarderen. Maar we hebben afgesproken eerst maar eens lelijk te gaan winnen, dat mooie komt dan vanzelf wel. Het begin van de wedstrijd was goed en er werd direct een voorsprong gepakt. Deze voorsprong werd ook niet meer uit handen gegeven, al kwam Lintjo nog wel in de buurt. De eindstand werd uiteindelijk 15-13.

 

De balans kon dus worden opgemaakt en dat was de volgende: zes wedstrijden gespeeld, vijf gewonnen en één verloren met een doelsaldo van 86 voor en 81 tegen. Wat resulteert in een gedeelde eerste plaats met Lemmer, die wel een beter doelsaldo heeft: +35.

 

Nu stond er op 27 oktober nog een wedstrijd op het programma. En dat was tegen de enige ploeg waar we tot nu toe hadden verloren: Hellas ’63. Dat was onze eerste wedstrijd op het veld en was een wedstrijd waar we niet met een compleet team aanwezig waren. We hadden tegen deze tegenstander dus nog wel wat goed te maken! We staan dan wel bovenaan, maar hadden nog niet van iedereen gewonnen. Dit waren goede ingrediënten om de wedstrijd mee te beginnen! Ook waren we deze wedstrijd helemaal compleet, we begonnen deze wedstrijd dan ook met een goed gevulde bank: drie mannen en twee vrouwen. De start van de wedstrijd was niet goed, Hellas stond verdedigend goed en bij hen vielen de doelpunten wel. Ondanks de goede aanvallen aan onze kant, wilden de goals in het begin maar niet vallen. Gelukkig keerde het tij nog voor de rust en stond er na 30 minuten een stand van 5-5 op het scorebord. Na de rust zou ik in veld komen voor Marrick, om iets meer reboundkracht te krijgen in dat vak. Deze tactische wissel resulteerde in een voorsprong van 11-7. Bij deze voorsprong bleef tijdens een duel onder de korf mijn tegenstander staan. Op zich niet bijzonder, ware het niet dat hij helemaal niet meer bewoog: zweepslag. En gezien het feit dat Hellas ’63 in tegenstelling tot ons, maar met acht mensen was op komen dagen, werd er door hen besloten de wedstrijd aan ons te geven. Dus werd er na zo’n 10 minuten in de tweede helft afgefloten en werd dus ook van deze tegenstander een keer gewonnen! Heerlijk om vanaf nu tot ergens in maart Thrianta 2 bovenaan de stand te zien staan!

 

Door deze succesvolle eerste seizoenshelft gaan we dan ook vol vertrouwen richting de zaal. Hierin zullen we aantreden tegen 7 andere tegenstanders: It Fean/Boelenslaan, WWC, TFS/De Pein, DWA/Argo, Emmeloord, VZK/Donkerbroek en Drachten/Van der Wiel. De eerste wedstrijd zal worden gespeeld op 24 november. Bij dit schrijven is het programma nog niet bekend.

 

Wel is de voorbereiding op de zaal bekend, op 10 november van 16:00 – 20:00 uur zal er in onze thuishal ‘Het Activum’ gestreden worden om ‘De Twee Gezusters Korfbalcup’, hierin zal het 1e en 2eaantreden tegen Elko, Ritola en HHV. En op 17 november zal er, wederom, in onze thuishal geoefend worden tegen Lemmer, het 2e om 17:00 uur en het 1e om 18:15 uur.

   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door mark Kikkert - 29 oktober, 2018
Volgende wedstrijd
Poule 2 B
Team
W
G
V
PNT
1. De Parabool 1
14
0
0
28
2. Regio'72 1
9
0
5
18
3. C.K.V Rog 1
9
0
5
18
4. HHV 1
7
2
5
16
5. DOS-WK 1
7
1
6
15
6. Thrianta 1
4
1
9
9
7. Elko 1
4
0
10
8
8. T.O.P (V) 1
0
0
14
0
Speelschema
Hoofdsponsor