Thrianta 2 zet zegereeks voort (4 op een rij).

Sinds het vorige verslag zijn er al weer twee wedstrijden gespeeld op het veld. De eerste uit in Bolsward tegen Westergo 2 en de tweede thuis tegen Quick  ’21 3. En dit bleken ideale tegenstanders om de zegereeks voort te zetten, die in de laatste wedstrijd voor de zaal, op 14 oktober van het vorige jaar, is ingezet. Destijds was het de nr. 2 TFS/De Pein 3 die met 18-19 werd verslagen. Al werd er in twee wedstrijden bij elkaar maar 26 keer gescoord, was dit toch genoeg voor 4 punten.

Om te beginnen werd er vorige week op het kunstgras van Bolsward slecht 11 keer gescoord. Was het de wind? Was het pech? Wat het ook was, de tegenstander (Westergo 2) had er ook mee te maken en kon er nog iets minder mee omgaan, aangezien zij er slecht 9 doelpunten tegenover stelden. Het scoreverloop ging gelijk op tot een stand van 5-5, een stand die pas in de 2e helft op het scorebord stond…. Daarna werd het gat langzaam uitgebreid via 5-7, 6-9, naar een solide 7-11 vlak voor het eind van de wedstrijd, waarna Westergo met 2 doelpunten de eindstand op het scorebord bracht: 9-11. Ondanks dat er weinig werd gescoord werd er aardig gecombineerd en waren mooie aanvallen te zien. En ook verdedigend zag het er solide uit. De mensen die deze wedstrijd mede mogelijk maakten aan de kant van Thrianta waren, in de startopstelling de volgende mannen: Jari, Marrick, Tom en Mark en de dames: Ilse, Sharon, Mirjam en Thanee. Wissels: Nick en Jacolien (welke beide nog minuten hebben gemaakt, wat betekend dat Jacolien haar officiële debuut heeft gemaakt in het 2e! Dat er nog meer minuten mogen volgen!), trainer: Alwin en publiek: Romy.

Dan de tweede wedstrijd: Thrianta 2 – Quick ’21 3. In de week tussen deze wedstrijden in werd er goed en fanatiek getraind. Lees: dinsdag werd er ook nog een bekerwedstrijdje gespeeld in Zuidwolde. Deze tegenstander was een maatje te groot, maar was wel een goede tegenstander om onszelf te trainen! Dus ondank dit doordeweekse verlies, werd er vol zelfvertrouwen gekeken naar de volgende tegenstander in de competitie. Quick is een bekende tegenstander, de eerste wedstrijd op het veld werd nog redelijk kansloos verloren tegen deze ervaren en stugge ploeg. In de zaal werd er echter 2 keer redelijk overtuigend gewonnen, ook dat geeft de burger moed.

De basisopstelling in deze wedstrijd was, in de aanval: Jari, Jan, Mirjam en Thanee en in de verdediging: Tom, Mark, Mariska en Marjan. Dat de laatste meedeed, betekende dat ondergetekende een keer niet de oudste was op het veld :-). Sorry Marjan. En we hadden de volgende wissels op de bank: Marrick, Rachel, Sharon en Ilse. Trainer: Alwin en publiek: o.a. Romy ;-) De rest was teveel om op te noemen (en ik ga vast mensen vergeten…). Dank voor jullie komst! Jullie zijn de volgende wedstrijd(en) weer van harte welkom, al zullen de weersomstandigheden dan wel iets anders zijn ben ik bang. Want wat was het een heerlijk weertje. Dit zijn toch de zaterdagen waar je het voor doet, lekker in je korte broekje en slippertjes, op het fietsje naar het veld. Dan rustig met een kopje koffie wat ouwehoeren en kijken naar de wedstrijd(en) die al bezig zijn. Daarna moet er langzamerhand omgekleed worden en eventueel een veldje klaargelegd worden. Vandaag lag die er al, dus kon er gelijk in het zonnetje ingegooid worden. Dan moet er nog een wedstrijdje gekorfbald worden, maar na die wedstrijd kunnen we dan heerlijk in het zonnetje een drankje (biertje voor de mannen, wijntje voor de vrouwen) nuttigen en weer slap ouwehoeren waar we voor de wedstrijd al mee begonnen waren. Maar we dwalen weer af, de wedstrijd: eigenlijk kunnen we er heel kort over zijn. De wedstrijd werd eigenlijk in de eerste minuten al beslist, of in ieder geval werd het gat geslagen waar de wedstrijd uiteindelijk ook mee geëindigd is: 2 doelpunten. De eerste werd er in gesjoeld door Thanee (blij dat je toch wedstrijden aan het spelen bent!) en de tweede door Jan. Daarna werd er in de eerste helft nog 5 keer gescoord door beide ploegen, 7-5 in de rust. Dat we tegen een stugge/ervaren ploeg aan het korfballen waren bleek wel uit het feit dat ze vooral bezig waren om het spel te vertragen en dat we geen moment een beslissend gat konden slaan. Ook de wissels aan onze kant konden daar niet aan mee werken. Iedereen die op de bank zat is de tweede helft binnen de lijnen gekomen, maar ook die konden geen vuist maken. Met nog een kleine minuut op de klok was de stand 13-13 en in een goed verzorgde aanval mocht Mark aanleggen voor een schot en scoorde de 14-13, wat een zucht van opluchting veroorzaakte bij het publiek en de spelers. Maar de wedstrijd was nog niet voorbij, Quick mocht nog een keer de bal uit, maar in een poging een aanval op zetten, werd de bal snel onderschep. Nu kon de wedstrijd rustig uitgespeeld worden, en werd er zelfs nog een keer gescoord. De scheidsrechter was net begonnen met het allerlaatste fluitsignaal toen Sharon vrij aan mocht leggen van een meter of 4/5, en dat is natuurlijk een doelpunt! Hierdoor werd het gat dus weer 2 en de eindstand 15-13. Door deze 2 overwinningen hebben we ons puntenaantal wederom verdubbeld naar 8 uit 10 wedstrijden, wat goed is voor een 5e plaats. Een mooie plek in de middenmoot!

De volgende wedstrijd is al weer snel: aanstaande dinsdag om 20:00 uur, thuis tegen Mid-Fryslân 5. Deze tegenstander staat met 12 punten uit 10 wedstrijden op een gedeelde 2e plek.

Op 21 april
 om 14:00